Uniformy, zamilovaná ekvádorka, pixa

Není překvapením, když se potkáte s leguánem na schodech. Každý den trénujete postřeh při zabíjení komárů a švábů. Dokážete být v klidu, když se kolem vás motá obrovská krysa. Na chodníku obejdete mrtvého psa. Aneb úvod o zvířátcích. Teď už k našemu týdnu. :-) 

Našich sedm dní se neslo v duchu nakupování uniforem pro děti. Neboť prázdniny končí, škola začíná. Děti jsme rozdělili do několika skupin a každý den dopoledne i odpoledne jsme podstoupili náročnou cestu do obchodu. Boty, halenky, košile, sukně.. No, legrace to úplně nebyla. V pátek jsme udělali velkou sešlost rodičů a dětí a slavnostně uniformy předávali, fotili, byla to i spousta papírování. 

Stejně tak v pátek jsme se loučili s naším dobrovolníkem ze Švýcarska, který nám už stihl poslat pozdrav z Galapágů. No a tak z dobrovolníků jsme zůstali v nadaci jen my dva, Estanda a Katarína, aneb poslední přeživší. ;-)

Velký zájem začal být o kurz kytary. A tak každý den učím děti a mládež, už se mi podařilo mít i tři skupiny za sebou v jeden den. Ovšem to už jsem měla tendence kytaru nemít ráda. A tak jsem to zredukovala na dvě skupiny za den. Do toho ještě Standa i já učíme angličtinu. Abych nezapomněla, během toho všeho stále stavíme, nakupujeme materiál, skladujeme faktury, počítáme. No, pojem nuda tady pro nás neexistuje. Pozitivní je, že se nám tenhle týden podařilo domalovat stěnu! (Ve fotogalerii najdete konečnou verzi.)

 

Do Standy se zamilovala jedna ekvádorka, říkáme ji "gordita" (v překladu - tlustší slečna). Pracuje v obchodě, kde jezdíme nakupovat materiál. Pro všechny je to vždy velmi veselá chvíle, neboť gordita na Standu stále mrká a usmívá se. Už ho samozřejmě požádala o číslo na mobil. Ovšem Standovo srdce prý hoří pro jinou, a tak gordita číslo ani Standu nezískala. (Standa dodává: "Ani nezíská.") :-D 

V sobotu jsme s mládeží z nadace vyrazili na kolotoče a na "pixu" - takhle říkají pizze. Když se nás ptali, jestli už jsme o pixe slyšeli, tak jsme sebejistě tvrdili, že ne. Pak nám to ale došlo... ach ta ekvádorská výslovnost. Každopádně bylo to fajn, stejně jako celý týden. A tak přejeme fajn týden i všem našim čtenářům!