Co bude dnes k obědu? Rýže se špagetami.

Uběhl týden od posledního článku a my se chystáme shrnout naše nové zážitky. 

Nejdřív bychom se ohlédli za našim jídelníčkem. Stravujeme se každý den (kromě víkendů) společně s dětmi v jídelně, kterou spravuje naše nadace. A právě tady se těšíme kulinářským zážitkům. Každý den se jí výhradně rýže, a to na několik způsobů. Nejprve jsme byli zaskočeni, když jsme na talíři dostali rýži s čočkou. Další den to byla pro změnu rýže s brambory. A dnes nás překvapila rýže se špagetami. Škoda, že tady nemají knedlíky, protože by bylo otázkou času, kdy dostaneme rýži s knedlíkem. (Můžete se těmito recepty inspirovat a někdy si udělat doma ekvádorskou klasiku :-) )

Víkend jsme využili k návštěvě Guayaquil, největšího města Ekvádoru. Aneb po dlouhé době na nás dýchla trochu civilizace. Tak jsme zašli do restaurace, McDonaldu. Byla to pro nás výjimečná chvíle, protože v našem městečku žádnou kavárnu, hospodu a nic podobného nemáme. V Guayaquil se nám líbilo, mne zvláště zaujala taková menší tržnice, kde indiáni prodávali různé výrobky, krásné věci! 

Zajímavé je, že je tady spousta pouličních prodavačů, kteří nabízí nejrůznější věci..od vody po selfie tyče (kterou si Standa mimochodem koupil, z 10 dolarů jsme ji vysmlouvali na 5!). Ale ještě zajímavější situace nastala ve chvíli, kdy jsme čekali na semaforu - ve chvíli, kdy naskočila červená, vyběhl kouzelník na přechod a začal kouzlit. Když dokouzlil, šel k autům a ukazoval, že komu se trik líbil, ať zaplatí. A k mému překvapení - lidi mu opravdu dávali peníze. A tak se tady vydělává. 

Poslední odstavec věnuji zážitku, kdy jsem si dala své první ekvádorské pivo. Byla to hůza. Přirovnala bych to asi tak, jako když smícháte 50 % vody a 50 % Braníka. Není o co stát. Českému pivu se fakt žádné jiné nevyrovná.. 

Autor: Kateřina