A tady žije 14letá těhotná dívka.

Po týdnu vzpamatovávání jsme se už trochu vzpamatovali. A tak společně s deseti ještěrkami sedím ve společenské místnosti a chystám se shrnout náš týdenní život ve Ventanas. Na začátku ve stručnosti popíšu, kde bydlíme a co děláme.

KDE BYDLÍME, CO DĚLÁME ve stručnosti
Žijeme ve městečku, které má zhruba čtyřicet tisíc obyvatel. Bydlíme přímo v nadaci, kde dochází teď přes prázdniny zhruba 40 dětí denně. Jsme zde dohromady čtyři dobrovolníci (my dva, dobrovolník ze Švýcarska a jedna dobrovolnice z Polska). Připravujeme pro děti dopolední a odpolední program každý den kromě víkendu, managujeme rozdávání obědů pro děti a ještě se brzy pustíme do administrativní práce, neboť velmi důležitým zdrojem pomoci je zde projekt Adopce na dálku. 

Na horko si stěžujeme méně, sprchujeme se méně (z 5x za den jsme klesli asi na 3x za den) a rozumíme více! V pondělí, které bývá zaměřeno na geografii, jsme měli prezentaci o České republice. Při otázce, na kterém kontinentu Česko leží, děti odpovídaly "Afrika!", "Asie!", "Severní Amerika!".. poslední možnost byla Evropa. Zajímalo by mě, co by české děti odpověděli na otázku, na kterém kontinentu leží Ekvádor.. (učitelé, prosba na vás, zeptejte se ve třídě a dejte mi vědět, díky!)

Minulý týden jsme byli navštívit nejchudší část města, ze které pochází právě naše děti z nadace. Je to místo krádeží, obchodu s drogami a prostituce. Když jsme procházeli mezi těmi "domky", bylo pro nás těžké pochopit, že je to realita a ne zlý sen. Dobrovolník Mario nám místo popisoval, ukazoval nám, kde bydlí děti z nadace. Pak nás upozornil na jeden z domků a řekl: "Tady žije jedna 14letá dívka..už je těhotná." Je to těžko popsatelné místo... proto k lepší představě snad poslouží fotky, které jsme přidali do sekce fotogalerie. 

Víkend jsme využili k návštěvě Los Angeles, ekvádorského městečka. Užili jsme si první jízdu autobusem, ve kterém se pouští na plné pecky jihoamerické hity. Jízda byla velice rychlá, a také velice levná! Autobusy jsou v Ekvádoru za skvělou cenu. A tak jsme se v přepočtu za 24Kč dostali do Los Angeles a zase zpět!                                                 

Autor: Kateřina